Tuokko

GRESB-raportointi ja varmennus

Mikä on GRESB?

GRESB-raportointi (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on ympäristö-, sosiaalisten ja hallinnollisten (ESG) tekijöiden arviointijärjestelmä kiinteistö- ja infrastruktuurialalle. GRESB tarjoaa standardoidun ja vertailukelpoisen raportointikehyksen, jonka avulla sijoittajat ja omaisuudenhoitajat voivat mitata ja vertailla kiinteistöportfolioidensa kestävyyttä. Kestävyyttä mitataan erityiseen pisteytysmalliin perustuen.

Mitä GRESB-tietojen varmentaminen tarkoittaa?

GRESB-raportointi sisältää osa-alueita, jossa raportoija voi pisteytysmallin mukaisesti saada lisäpisteitä, jos raportoidut tiedot ovat riippumattoman osapuolen varmentamia. Esimerkiksi kiinteistöjä koskevien kulutustietojen (vesi, energia, jäte ja hiilidioksidipäästöt) varmentaminen vaikuttaa GRESB-mallin mukaiseen pisteytykseen. GRESB-raportoinnin varmennusten suosio onkin ollut kasvussa ja todennäköisesti kasvaa edelleen lähitulevaisuudessa.

Miten Tuokko voi auttaa?

Tuokolla työskentelee auktorisoituja KHT-tilintarkastajia ja KRT-kestävyysraportointitarkastajia, jotka pystyvät toimimaan myös GRESB-tietojen varmentajina. Mikäli GRESB-tietojen raportointi ja varmennus on teille ajankohtaista, autamme teitä mielellämme!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue uusimmat julkaisumme

Tilaisuus: Kestävyysraportointi käytännönläheisesti

Tilaisuus: Kestävyysraportointi käytännönläheisesti

Järjestämme syksyllä mielenkiintoisen aamiaistilaisuuden Helsingissä. Tilaisuudessa kestävyysraportoinnin osaajat kertovat kestävyysraportoinnin laadinnasta erityisesti käytännön haasteiden kannalta. Käymme…

Lue lisää
Kestävyysraportointi – Miten valmistautua tulevaan CSR-direktiiviin?
kestävyysraportointi csr-direktiivi

Kestävyysraportointi – Miten valmistautua tulevaan CSR-direktiiviin?

Edellisessä kestävyysraportointia koskevassa artikkelissamme käsittelimme tulevia kestävyysraportointiin liittyviä lakisääteisiä vaatimuksia. Tässä artikkelissa käsittelemme toimenpiteitä, jolla…

Lue lisää

Asiantuntijamme

Topias Hirvonen

Topias Hirvonen

Senior Manager. KHT, kestävyysraportointitarkastaja KRT
+358 50 593 3215
Juha-Matti Heino

Juha-Matti Heino

Senior Manager, KHT, kestävyysraportointitarkastaja KRT
+358 40 684 1911