helpotuksia verojen maksamiseen

Juuri nyt: helpotuksia verojen maksamiseen

Verohallinto ja valtiovarainministeriö tiedottivat valmistelevansa helpotuksia yritysten ja henkilöasiakkaiden verojen maksamiseen. Edullisempaa maksujärjestelyä kannattaa aina hakea, vaikka sinulla on jo vahvistettu maksujärjestely!

Helpotettu maksujärjestely tuo seuraavat edut:

  • lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun
  • mahdollisuus lisätä uusia veroja jo voimassa oleviin maksujärjestelyihin
  • verovelan viivästyskorko alenee tilapäisesti 7 prosentista 2,5 prosenttiin.

Uutta edullisempaa maksujärjestelyä voit hakea myös, vaikka aiempi maksujärjestelysi olisi edelleen voimassa. Näin saat verojen maksamiseen vielä lisää aikaa. Näissä tilanteissa aiempi maksujärjestely korvataan uudella.

Verojen maksuille myönnettävää lisäaikaa tulee itse hakea. Voit hakea maksujärjestelyä, jos sinulla ei ole veroja ulosotossa ja olet antanut kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset määräajassa. Poikkeuksena aiempiin järjestelyihin voit hakea uutta helpotettua maksujärjestelyä, vaikka aiempi maksujärjestelysi olisi rauennut, jos verot eivät ole vielä ulosotossa.

Näin haet maksujärjestelyä

Uutta helpotettua maksujärjestelyä voi hakea 21.4.2021 alkaen Omaverosta tai puhelimitse numerosta 029 497 028. Suosittelemme hakemaan Omaveron kautta, sillä ne hakemukset käsitellään todennäköisesti nopeammin ja hakemus on helpommin jälkikäteen todennettavissa. Kun pyyntösi on käsittelyssä, maksujärjestelyyn liittyviä veroja ei lähetetä ulosottoon eikä yrityksen verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

HUOM! Jos haet maksujärjestelyä jo aiemmin, käsitellään pyyntö normaalien ehtojen ja viivästyskoron mukaisesti. Tässäkin tilanteessa voit kuitenkin saada edullisemmat ehdot hyväksesi lähettämällä uuden hakemuksen 21.4.2021 jälkeen.

Helpotettua maksujärjestelyä voit hakea 31.8.2021 saakka. Verohallinnon tiedotteen mukaan helpotetun maksujärjestelyn ehdot täsmentyvät vielä ja Verohallinto tiedottaa ja ohjeistaa aiheesta yksityiskohtien selvittyä.

Hakemuksen sisältö

Kun pyydät maksujärjestelyä, sinun ei tarvitse esittää selvitystä maksuvaikeuksista. Maksujärjestelyssä huomioidaan automaattisesti kaikki erääntyneet verot sekä seuraavien 45 päivän sisällä erääntyvät verot, jos olet jo antanut niistä ilmoitukset.

Hakemukseen täytät vain 1) toivomasi maksuajan ja 2) yhteystiedot, jotta Verohallinto voi tarvittaessa kysyä lisätietoja. Maksuohjelmaa ei voi myöhemmin muokata pidemmäksi, mutta voit maksaa veroja suunniteltua nopeammassa aikataulussa. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi yhden kuukauden kuluttua maksujärjestelyn hyväksymisestä. Maksujärjestely voi kestää enimmillään 24 kuukautta.

Mikäli verojen maksu, niiden määrä tai veroilmoitusasiat mietityttävät, me Tuokolla tarjoamme mielellämme osaamistamme sinun hyväksesi. Ota yhteyttä joko suoraan allekirjoittaneeseen tai vaihteeseemme +358 9 4366 140.

Edellinen Seuraava

Kirjoittaja