Miten yrittäjä voi vaikuttaa omaan ja yrityksensä verotukseensa

Miten yrittäjä voi vaikuttaa omaan ja yrityksensä verotukseen?

Tehokas verosuunnittelu on tärkeä osa yrityksen liiketoimintastrategiaa. Toimimalla ennakoivasti myös verotukseen liittyvien velvoitteiden suhteen, voit tehostaa riskienhallintaasi sekä hyödyntää sellaisia mahdollisuuksia, jotka vaativat suunnitelmallisuutta. Verosuunnittelulla voit vapauttaa yrityksesi resursseja ja asiantuntijoiden osaamista yrityksesi kasvuun ja kehitykseen!

Seuraavassa asiantuntijamme antavat kolme tärkeää käytännön vinkkiä yrittäjän verosuunnitteluun:

Otto Murtomäki: Valitse yritysmuoto oikein – tunnista liiketoiminnan tarpeet ja tehosta verotustasi

Yritysmuodon valintaan kannattaa perehtyä ja käyttää aikaa, sillä esimerkiksi osakeyhtiön ja toiminimen verotus käsitellään eri tavalla. Valintaan vaikuttavat useat eri seikat, kuten liiketoiminnan luonne ja toiminnan laajuus, omistusrakenne ja yrityksen kasvusuunnitelmat, unohtamatta tietenkään yrittäjän omia tarpeita ja näkemyksiä. Yritysmuodon valinnalla voidaan optimoida kustannuksia sekä välttää tarpeetonta verorasitusta.

Yritysmuodon valinta onkin varsin merkittävä päätös, joka ohjaa koko liiketoimintaa eikä sitä kannata tehdä hätiköiden. Autan mielelläni sparrailussa ja yhdessä voimme miettiä, mitkä asiat on tärkeää ottaa huomioon juuri sinun liiketoimintaasi liittyen yritysmuodon valinnassa.

Anni-Sofia Sihvo: Havaitse ja hyödynnä ajankohtaiset muutokset verolainsäädännössä – hyödynnä helpotukset, mutta vältä sudenkuopat

Verolainsäädäntö on varsin dynaamista ja jatkuvasti muutoksessa. Muuttuva verolainsäädäntö tuo mukanaan sudenkuoppia, jotka on vältettävissä, mutta samalla myös mahdollisuuksia, jotka kannattaa hyödyntää silloin, kun niiden aika on. Tiesitkö esimerkiksi, että vuodesta 2023 alkaen verotuksessa on ollut mahdollista tehdä tietyin edellytyksin lisävähennys yhteisön elinkeinotoimintaan liittyvästä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta, verovelvollisen koosta riippumatta? Yrittäjille on olemassa myös muita erilaisia vähennyksiä, jotka kannattaa huomioida verotuksessa.

Ennakointi ja oikea-aikaisuus ovat avainasemassa myös erilaisten verolainsäädännön tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Toimimalla oikeaan aikaan on mahdollista välttää tarpeettomat verot ja veroseuraamukset. Anna asiantuntijan seurata verolainsäädännön muutoksia puolestasi ja kartoittaa sekä oivaltaa mahdollisuudet, niin sinä voit keskittyä liiketoimintaasi.

Tom Hoffström: Vauhdita kasvua yritysjärjestelyillä – mahdollisuus myös riskienhallinnan tehostamiseen

Järjestelemällä yrityksen toimintoja ja varoja uudelleen voidaan saavuttaa kasvua sekä useita erilaisia hyötyjä, kuten toiminnan tehostamista. Erilaisilla yritysjärjestelyillä, kuten sulautumisella, jakautumisella, liiketoimintasiirrolla tai osakevaihdolla voidaan järkeistää, tai vaikka hajauttaa yrityksen varallisuutta. Joissain tilanteissa konsernirakenne voi vähentää hallinnollisia kuluja ja joskus verotuksellisesti tehokasta on tiivistää toimintarakennetta. Veroneutraalit yritysjärjestelyt ovat myös oiva keino riskienhallintaan!

Avustamme asiakkaitamme yritysjärjestelyiden toteuttamiseen liittyvässä menettelyssä ja neuvomme, mitä tulee ottaa huomioon verotukseen liittyen toteuttamistavan valinnassa. Seuraathan jatkossakin Tuokon nettisivuja, jonne on tulossa tarkempaa tietoa osakevaihdon edellytyksistä ja mitä etuja voit saada osakevaihdolla

Tuokon veroasiantuntijoilla on usean vuoden vahva kokemus sekä laaja käytännön osaaminen verotukseen liittyvistä toimeksiannoista. Me ymmärrämme, että jokainen yritys on erilainen ja laajan kokemuksemme ansiosta voimme tarjota sinulle neuvoja, jotka auttavat sinua edistämään liiketoimintaasi toivomaasi suuntaan.

Edellinen Seuraava

Kirjoittaja