Meri Väinölä

Meri Väinölä

Olen ollut Tuokolla töissä joulukuusta 2001 lähtien. Aloitin urani Tuokolla tilintarkastusassistenttina. Vuonna 2005 suoritin HT-tilintarkastajatutkinnon, joten jatkoin erilaisia tilintarkastustehtäviä auktorisoituna tilintarkastajana. Vuonna 2012 työnkuvani muuttui siten, että siirryin tilintarkastustehtävien ohella nykyisiin tehtäviini Tuokon taloushallintopalveluiden vetäjäksi.

Minulle on näiden vuosien aikana kertynyt monipuolista kokemusta erilaisten yhteisöjen tilintarkastuksista ja taloushallintopalveluista. Tilintarkastuksen puolelta varsinkin säätiö- ja yhdistysmaailma ovat tulleet minulle erittäin tutuiksi. Minulla on myös vahva osaaminen osakeyhtiöistä ja kansainvälisistä toimeksiannoista. Vahvuuteni on aina ollut käytännönläheinen suhtautuminen työhöni ja asiakaslähtöinen ajattelu. Pidän työssäni erityisesti siitä, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Taloushallintopuolella olen päässyt mukaan seuraamaan alan muutosta työkalujen osalta entistä automatisoidumpaan kirjanpitoon ja palkanlaskentaan. Onkin ollut ilo olla mukana auttamassa ja tukemassa asiakasyrityksiämme heidän taloushallintoprosessien kehittämisessä.

Vapaa-aikaani kuuluu kahden iloisen espanjanvesikoiran kanssa ulkoilu ja luonnossa liikkuminen. Harrastan näiden kahden karvakuonon kanssa myös tokoilua sekä rally-tokoa ihan omaksi iloksemme. Minut löytää myös epäsäännöllisen säännöllisesti punttisalilta ja kuntoradalta. Koti on minulle tärkeä paikka ja se vaihtaakin väriään vuodenaikojen mukaan.

HT, Head of Accounting & Outsourcing Services

MIETTEITÄNI:

sähköinen allekirjoitus
Sähköinen allekirjoitus ja siihen liittyviä ohjeistuksia

Kevät 2020 on ollut hyvin poikkeuksellinen johtuen maailmalla riehuvasta korona-viruksesta. Se on ulottanut lonkeronsa myös Suomeen. Valmiuslaki rajaa yli kymmenen henkilön kokoontumiset ja lisäksi suositus on, että vältetään kaikkia lähikontakteja perhepiirin ulkopuolella. Toimistot ovat tyhjentyneet, kun ihmiset ovat siirtyneet etätyöskentelyyn kotikonttoreille. Tämä on saanut yritykset pohtimaan ja ottamaan käyttöön mm. sähköisiä kokous- ja arkistointipalveluita sekä […]

Lue lisää
Kokemuksia: ulkoistettu kirjanpito ja palkanlaskenta

Palkanlaskennan ja kirjanpidon ulkoistaminen on yleistynyt viime vuosien aikana varsinkin pk-yrityksissä. Pk-yrityksissä ei useimmiten ole kannattavaa palkata kokopäiväistä taloushallinnon osaajaa. Usein näissä yrityksissä toimitusjohtaja hoitaa myös talouspäällikön tehtävät. Tällöin yrityksen kannalta kustannustehokas vaihtoehto on ulkoistaa osa yrityksen taloushallinnosta tilitoimistolle. Osaavasta tilitoimistosta yritys saa parhaimmillaan loistavan kumppanin taloudellisen päätöksenteon tueksi. Taloushallinnon ulkoistamisella pyritään useimmiten kustannussäästöihin. Ulkoistaminen […]

Lue lisää