Mikko Siika-aho

Mikko Siika-aho

Aloitin Tuokolla vuonna 2017 ja vastaan Tuokon kansainvälisistä veropalveluista yhteistyössä eri valtioiden Praxity-jäsenyhtiöiden kanssa.

Minulla on yli 15 vuoden laaja kokemus sekä kotimaisesta että kansainvälisestä henkilöverotuksesta ja yritysverotuksesta. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri (pääaineena vero-oikeus). Ennen Tuokolle siirtymistä vuonna 2017 työskentelin mm. Verohallinnossa ja Big 4- tilintarkastusyhtiössä. Koulutan ja luennoin aktiivisesti eri yhteyksissä.   

Työskentelen usein pienten ja keskisuurten yhtiöiden sekä yksityishenkilöiden veroasioiden parissa. Koen erityisesti perheyhtiöiden parissa työskentelyn mielenkiintoisena, koska tällöin keskitytään kokonaisuutteen niin, että yhtiön ja omistajan asiat tulevat tarkoituksenmukaisesti hoidetuksi.

Osallistun aktiivisesti eri kokoisten yhtiöiden tukemiseen niiden liiketoiminnan kansainvälistyessä. Työskentelen tiiviissä yhteistyössä mm. Tuokon taloushallintopalveluiden kanssa. Tuemme suomalaisia yhtiöitä kansainvälistymisessä ja ulkomaisia yhtiöitä Suomeen tulossa sekä Suomessa toimimisessa.

Tax Partner, Osakas

MIETTEITÄNI:

Kiinteä toimipaikka
Yritysten kansainvälistymiseen liittyviä kysymyksiä – kiinteä toimipaikka ulkomailla

Suomesta käsin ulkomaisille asiakkaille tapahtuva myynti ei yleensä luo suomalaiselle yritykselle verovelvollisuutta, rekisteröitymisvelvoitetta tai muita viranomaisvelvoitteita ulkomaille.  Suomalaisen yrityksen toimiessa konkreettisesti ulkomailla liiketoiminnan siellä harjoittamiseksi liittyy tähän kansainvälistymiseen yleensä jossain vaiheessa kysymys liiketoiminnan harjoittamisen toimintamuodosta ulkomailla. Verotus on tekijä, joka usein ohjaa suomalaisia yhtiöitä rekisteröitymään toimintavaltiossaan. Rekisteröitymiskysymys nousee viimeistään esiin, kun yhtiön toiminnot ulkomailla muodostavat […]

Lue lisää