Saija Väisänen

Saija Väisänen

Aloitin Tuokolla vuonna 2016 tilintarkastusassistenttina. HT-tarkastajan valtuudet sain joulukuussa 2019. Toimin yhtiössä tilintarkastus- ja varmennustehtävissä. Tilintarkastustöiden lisäksi toimin yhtiössä koulutustiimissä.

Ennen tilintarkastajan uraa työskentelin yli kymmenen vuotta kansainvälisissä yhtiöissä ohjelmistokehityksessä johtotehtävissä sekä laatu-ja prosessi-insinöörinä. Koulutukseltani olen laskentatoimen maisteri ja prosessitekniikan diplomi-insinööri suuntautuneena tuotantotalouteen.

Vahvuuksiani ovat laaja-alainen työkokemus ja koulutus, suunnitelmallisuus, tiedonjano ja sinnikkyys. Jatkuva oppiminen ja kehittyminen ovat minulle tärkeitä asioita, oli kysymys sitten ihmisistä tai organisaatioista.

Vapaa-aikani kuluu perheeni parissa ja rentoudun katsomalla tiede- ja historiadokumentteja sekä ns. remppahömppäohjelmia.

HT

MIETTEITÄNI:

Miksi taloushallinnon tuottama tieto on organisaatiolle tärkeää
Miksi taloushallinnon tuottama tieto on organisaatiolle tärkeää?

Ei vain se, että saadaan tietoa ole tärkeää, vaan se, että tieto mikä on saatu, on luotettavaa ja oikea-aikaista. Voidaan sanoa, että kirjanpidon raportit ovat yhtä luotettavia kuin data mistä ne muodostetaan. Tähän vaikuttaa se, kuinka nopeasti ja oikein tuotot ja kulut saadaan kirjattua kirjanpitoon. Tieto siitä puuttuuko joitain kuluja tai tuottoja raporteista, on tärkeää […]

Lue lisää
Milloin tilintarkastus on pakollinen
Milloin tilintarkastus on pakollinen?

Yhteisössä ja säätiössä on valittava tilintarkastaja ja toimitettava tilintarkastus sen mukaan mitä tilintarkastuslaissa ja muissa laissa säädetään. Säätiölain mukaan säätiössä on toimitettava tilintarkastus. Muiden kuin säätiöiden osalta tilintarkastus tulee suorittaa aina, kun lain vaatimat rajat ylittyvät (alla) tai kun yhteisön säännöissä niin vaaditaan. Lakimääräisten rajojen ylitys tarkoittaa sitä, että tilintarkastaja tulee valita yhteisöissä, joissa sekä […]

Lue lisää