Terhi Latvala

Terhi Latvala

Olen työskennellyt Tuokon Helsingin toimistolla vuodesta 2009 alkaen, eli reilut 10 vuotta. Tällä hetkellä toimin yhtiön osakkaana, hallituksen ja johtoryhmän jäsenenä sekä toimitusjohtajan sijaisena. Lisäksi vedän yhtiön it:n kehitysryhmää.   

Työurani aikana olen perehtynyt mm. erilaisiin yleishyödyllisiä yhteisöjä koskeviin kysymyksiin, julkisen rahoituksen kohteisiin ja toimintoihin, konsernitilinpäätöksen erityiskysymyksiin, sijoitus- ja rahoitustoimialaan sekä sijoitusinstrumentteihin, taloushallinnon järjestelmäprojekteihin sekä toimintoprosesseihin.

Nykyinen tilintarkastuksen asiakaskuntani koostuu pääosin yleishyödyllisistä yhteisöistä – yhdistykset, säätiöt sekä näihin läheisesti liittyvät muut yhteisöt. Olen kokenut, että kolmannen sektorin tekemä työ yhteiskuntamme hyväksi ei aina saa sille kuuluvaa huomiota ja kiitosta. Niinpä pyrin omalla panoksellani ja osaamisellani auttamaan tätä meitä kaikkia hyödyttävää työtä.

Pidän erinomaisen paljon työstäni tilintarkastajana. Saan opetella jatkuvasti uutta, tavata erilaisia ihmisiä ja kuulla mielenkiintoisia tarinoita. Haasteet motivoivat minua ja koen mielihyvää, kun voin olla avuksi.  Pidän työssäni tärkeänä vuorovaikutusta, proaktiivisuutta sekä käytännönläheistä lähestymistapaa.

Vapaa-aikani kuluu erilaisten liikunnallisten harrastusten parissa. Erityisesti nautin uuden taidon oppimisesta.  Niinpä lajikokeilulaariin on ehtinyt karttua kirjoa salitreenistä ja ryhmäliikuntaohjaajana toimimisesta nyrkkeilyn kautta kiipeilyyn ja laskuvarjohyppyyn. Bucket listalla on mm. BJJ ja joukkuelajit, vaikkakaan pallosilmää ei minulle mitä ilmeisemmin ole suotu.

KHT, Osakas, Toimitusjohtajan sijainen, Hallituksen jäsen

MIETTEITÄNI:

stean vuosiselvitykset
STEAn vuosiselvitykset ja uusien avustusten haku

STEA on toimittanut verkkoon vuosiselvitystehtävät niille järjestöille, joita selvitysvelvollisuus koskee. Vuosiselvityksen määräaika STEAn verkkoasioinnissa on maanantaina 1.6. Tilintarkastajan raportin (AUP-raportti) toimittaminen koskee vain niitä avustuskohteita, joissa avustuksia on käytetty vuoden 2019 aikana vähintään 200 000 euroa. STEA neuvoo hakemaan järjestön vuosiselvitykselle lisäaikaa, mikäli siihen on perusteltu erityinen syy, ottamalla yhteyttä STEAn tarkastajaan. STEA on avannut […]

Lue lisää
yhdistyksen kokous
Miten yhdistyksen kokous tulisi järjestää poikkeusaikana?

Yhdistyksen kevätkokous Valmiuslain käyttöönotto on rajannut tänä keväänä julkiset kokoontumiset 10 henkilöön. Yhdistyskentässä sääntömääräiset kevätkokoukset ajoittuvat pääosin huhti-kesäkuulle. Yleistä ohjeistusta viranomaisten toimesta ei ole laadittu, joten keskustelua on herättänyt se, katsotaanko yhdistyksen kevätkokous sellaiseksi julkiseksi kokoontumiseksi, jota valmiuslain 10 henkilön rajaus koskee. Huomioiden koronaepidemian laajuus ja nykyiset rajoitustoimet, on järkevää pidättäytyä kaikista yli 10 hengen […]

Lue lisää
Konsernitilin­päätöksen laadintavelvollisuus

Osakeyhtiölain säännöksen mukaan emoyhtiön on laadittava konsernitilinpäätös, jos se jakaa varoja osakkeenomistajille tai on julkinen osakeyhtiö. Konsernitilinpäätöstä ei kuitenkaan tarvitse laatia kirjanpitolaissa tarkoitetusta pienkonsernista. Pienkonsernilla tarkoitetaan kirjanpitovelvollista, jolla sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella ylittyy enintään yksi seuraavista, konserniyritysten yhteenlaskettujen lukujen perusteella määritellyistä kolmesta raja-arvosta emoyrityksen tilinpäätöspäivänä: taseen loppusumma 6 000 000 euroa; liikevaihto 12 000 […]

Lue lisää