Tuokko Tilintarkastus

Tilintarkastus

Mitä tilintarkastus on ja miksi on hyvä valita tilintarkastaja?

Tilintarkastuksella on useita erilaisia tehtäviä. Tilintarkastuksella varmistetaan niin tilinpäätöksen oikeellisuus, kuin osapuolien tasavertainen kohtelu ja laillisuus. Lisäksi tilintarkastuksen avulla luodaan luottamusta yhtiön sidosryhmille, jotta he voivat tehdä oikeisiin tietoihin perustuvia päätöksiä (kuten pankit ja sijoittajat). Koska hallituksen ja toimitusjohtajan velvollisuutena on laatia oikean ja riittävän kuvan antavan tilinpäätöksen ja vastata sisäisestä valvonnasta (jolla voi ehkäistä väärinkäytöksiä ja virheestä johtuvia olennaisia virheitä tilinpäätöksessä), on sen vuoksi erittäin tärkeää hankkia tähän asiantuntevaa tukea. Etenkään pienissä yhtiöissä on harvoin tarpeeksi syvää talousosaamista. Tilintarkastajalla on kokemusta eri aloilta, erilaisista yhtiöistä ja eri vaiheessa olevista yhtiöistä. Tämän vuoksi tilintarkastajalta saamat neuvot ja tuki voivat olla yhtiölle äärimmäisen tärkeitä yhtiön menestyksen kannalta. Tilintarkastaja auttaa myös erilaisien raportointiprosessien kehittämisessä ja tehostamisessa. Tilintarkastajaan on hyvä olla yhteydessä heti, kun eteen tulee kysymyksiä, jotta kalliita virheitä ei kerkeäisi syntyä. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää veroilmoitusta; jos veroilmoitusta joudutaan jälkikäteen korjaamaan, se voi tulla yhtiölle kalliimmaksi, kuin itse tilintarkastus. Sen vuoksi toivomme, että asiakkaan kanssa kommunikointi jatkuisi koko vuoden, jotta vältytään kalliilta virheiltä ja voidaan ennaltaehkäistä muita ikäviä yllätyksiä.

Koska tilintarkastus tulee suorittaa ja kuka tilintarkastajan valitsee?

Tilintarkastus tulee suorittaa aina kun yhtiöjärjestyksessä niin vaaditaan tai lain vaatimat rajat ylittyvät. Rajat löydät täältä. Tilintarkastajaksi voi valita joko tilintarkastusyhteisön tai yksittäisen KHT- tai HT tilintarkastajan. Jos on valittu yksittäinen tilintarkastaja, tulee valita hänelle myös varatilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön valitsemalla, ei varatilintarkastajaa tarvita. Tilintarkastajan valitsee yhtiökokous tai yhdistyksissä vuosikokous.

Miksi Tuokko?

Tilintarkastus on lakisääteisten velvoitteiden lisäksi myös asiakkaan liiketoimintaa tukevaa palvelua. Sen vuoksi henkilöstömme koostuu vain parhaista alan asiantuntijoista ja päivitämme heidän osaamistaan edelleen, jotta he kykenevät vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Koulutamme henkilöstöämme n. 50 h vuodessa, jonka lisäksi kannustamme kouluttautumaan myös ulkopuolisilla kouluttajilla. Näin voimme taata asiantuntevan ja ajantasaisen palvelun. Se on meille tärkeää!

Meillä kaikissa toimeksiannoissa on yksi vastuuhenkilö, joka osallistuu tarkastustyöhön ja on nopeasti tavoitettavissa ja vastaa kysymyksiin viivytyksettä. Me teemme asiakkaillemme tarkastuksen mahdollisimman helpoksi, jotta kaikki sujuisivat kivuttomasti ja nopeasti. Keskitymme asiakasyhteisö huomioiden olennaisiin asioihin, jotta asiakas saa oikeasti hyödyllisen avun. Tämän vuoksi asiakkaanamme voi huoletta keskittyä omaan liiketoimintaan ja avullamme myös sen parantamiseen.

”Me teemme asiakkaillemme tarkastuksen mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi, jotta kaikki sujuisi kivuttomasti ja nopeasti.”

Etumme on, että olemme perheyritys, joka puhaltaa yhteen hiileen joukkuehengessä. Yhteishenkemme on hyvä, joka näkyy myös asiakastöissä ja työmme sujuvuudessa. Pyrimme pitämään asiakastoimeksiantoihin osallistuvan tiimin muuttumattomana, joka tehostaa tilitarkastuksen suorittamista. Meillä on useita pitkiä asiakassuhteita, joita vaalimme ja se kertookin molemminpuolisesta luotettavuudesta.

Tilintarkastajana me…

…olemme aidosti apuna
…keskitymme olennaisiin asioihin
…huolehdimme osaamisestamme
…laitamme itsemme likoon
…lisäämme asiakkaan luotettavuutta
…teemme kaikki asiakkaalle mahdollisimman helpoksi

Tilintarkastus ja siihen liittyvät palvelumme

  • lakisääteiset tilintarkastukset
  • muut tilintarkastuksen toimeksiannot (lakisääteiset ja varmennustoimeksiannot)
  • yleiset Yhteisöjen neuvontapalvelut
  • tilinpäätös- ja konsernitilinpäätösneuvonta
  • IFRS-neuvonta
  • koulutukset

Mitä asiakkaamme sanovat

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue uusimmat julkaisumme

Tilaisuus: Kestävyysraportointi käytännönläheisesti

Tilaisuus: Kestävyysraportointi käytännönläheisesti

Järjestämme syksyllä mielenkiintoisen aamiaistilaisuuden Helsingissä. Tilaisuudessa kestävyysraportoinnin osaajat kertovat kestävyysraportoinnin laadinnasta erityisesti käytännön haasteiden kannalta. Käymme…

Lue lisää

Asiantuntijamme

Tuija Junni

Tuija Junni

Senior Manager, HT, Aluetoimistojohtaja Lappeenranta
+358 50 554 7485
Tuija Siuko

Tuija Siuko

Partner, KHT, Aluetoimistojohtaja Tampere
+358 40 544 9041