arvonlisaverovelvolliseksi yhdistyneessa kuningaskunnassa

Pitääkö yrityksenne rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Vastaus on kyllä, jos myytte tavaraa siellä oleville kuluttajille

Muutokset

1.1.2021 tulee muutoksia pieniarvoisten tavaramyyntien arvonlisäverokohteluun. Pieniarvoisella tarkoitetaan tavaroita, joiden arvo on enintään 135 €, mikä on tullivelvollisuuden kynnysarvo Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Arvonlisäveroa ei enää ensi vuonna peritä asiakkaalta maahantuonnin yhteydessä vaan se suorittaa myyntiin liittyen eli lisätään myyntihintaan.

Tulevan muutoksen tarkoituksena on varmistaa, että EU-jäsenvaltioista ja EU:n ulkopuolisista maista tulevien tavaroiden verokohtelu on samanlainen ja että Yhdistyneen kuningaskunnan yritykset eivät joudu epäedulliseen asemaan arvonlisäverottoman tuonnin aiheuttaman kilpailun vuoksi.

Myös aiempi ”LVC Relief”-säännös, jonka mukaan arvonlisäveroa ei ole maksettava enintään 15 punnan arvoisesta tavaralähetyksestä, poistetaan.

Uudet säännöt koskevat myös myyntiä yrityksille, mutta jos yritysasiakas on alv-velvollinen Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sovelletaan käänteistä arvonlisäverotusta. Vaikka uudet säännöt tarkoittavat sitä, että maahantuonnin yhteydessä ei peritä arvonlisäveroa, tulee tulli-ilmoitukset kuitenkin antaa.

Mitä pitää tehdä?

Mikäli myytte tavaraa kuluttajille verkkokauppapaikan kautta, ei teidän tarvitse tehdä mitään, sillä verkkokauppapaikka on vastuussa arvonlisäveron keräämisestä.

Jos myynnissä ei käytetä verkkokauppapaikkaa, on teidän ulkomaisena myyjänä rekisteröidyttävä arvonlisäverovelvolliseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jos siis myytte tällaisia tavaroita suoraan kuluttajille (käyttämättä verkkokauppapaikkaa) tulee teidän rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa tämän vuoden loppuun mennessä, jotta vältytte ikäviltä seuraamusmaksuilta. Huomatkaa myös, että rekisteröitymiselle ei ole asetettu mitään alarajaa.

Vaikuttaako hankalalta? Ei hätää, meillä on yhteistyökumppaneita, jotka auttavat teitä sekä itse rekisteröitymisessä, että sen jälkeen arvonlisäveron ilmoittamiseen ja maksamiseen liittyvissä asioissa.

Annan mielelläni lisätietoja, joten ottakaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta. Yhteystietoni löytyvät alhaalta.

Edellinen Seuraava

Kirjoittaja